BAU Polifonik Koro

Hoşgeldin!

BAU Polifonik Koro, Bahçeşehir Üniversitesi Müzik Kulübü bünyesinde kurulmuş çok sesli bir gençlik korosudur. Koro müziğine gönül vermiş Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin dahil olduğu Boğaziçi Caz Korosu’nun destekleriyle kurulmuş olan BAU Polifonik Koro, koro geleneklerine bağlı kalırken vizyonunu sadece bir üniversite korosu olmanın çok daha ötesine taşımıştır. Koro ve aile kavramlarını özdeşleştirmiş, disiplinli çalışma gücünü koro sevgisinden aldığı bir yapı benimsemiştir. 

 

 Koronun şefliğini Barış Şahutoğlu üstlenmektedir. Yönetim kurulu, sanat komitesi ve koristleriyle beraber koromuzun güncel kadrosu 30 kişidir. Salı ve Pazar günleri yapılan provaların yanı sıra her hafta koristlerimize birebir şan eğitimleri verilmektedir.

 

 BAU Polifonik Koro, 2017’den beri aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir. 2018 ve 2019 yıllarında çeşitli koro festivallerine katılmıştır. “Korolar Gecesi” gibi, çoksesli koroları bir araya getiren, hem koro içi hem korolar arası birçok etkinliği de organize etmiştir. Pandemi döneminde ise online şekilde çalışmalarına devam etmiş ve 4 sanal koro eseri çıkarmıştır. 2022 yılında ise Koro Kültürü Derneği ile düzenlenen Korolar Maratonu festivaline katılmış ve CSO Ankara Tarihi Salon’unda konser deneyimi yaşamıştır. Enerjik kadrosu ve çeşitli repertuvarı ile yeni sezonda provalara tüm hızıyla devam etmektedir. Başta Bursa, Çanakkale, İzmir ve Ankara olmak üzere şehirlerarası konserlere katılmakla beraber en büyük hedeflerinden biri  yurt dışında Türkiye’yi, Türkiye’deki  koro kültürünü ve koro müziğini başarıyla temsil etmektir.  

Ankara CSO'da Sahne Aldık!

Korolar Maratonu kapsamında CSO'da sahne alma fırsatı yakaladık. Geçirdiğimiz 2 gün boyunca farklı şehirlerden çeşitli korolarla bir araya geldik. Keyifli seyirler!
Konserlerimiz esnasında seslendirdiğimiz eserlerin hikayelerinden bahsetmeyi çok seviyoruz. Yetişemediğimiz, atladığımız hiçbir şey kalmasın diye merak edenler için aşağıdaki dosyayı hazırladık. İyi okumalar! 

Bizimle iletişime geçin!

+90 541 835 52 64
info@baupolifonikkoro.com